Yaşam

Bilim İnsanları, İnsan Düşüncesinin Hızını Ölçtü: Bilgisayarlardan Daha Yavaşız!

Bilim insanları, insan düşüncesinin hızını ölçerek bilgisayarların saniyede gerçekleştirdiği işlem kapasitesiyle karşılaştırdı.
insan düşüncesi

Bilim insanları, insan düşüncesinin hızını ölçerek bilgisayarların gerçekleştirdiği işlem kapasitesiyle karşılaştırdı. Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı.

Bilim insanlarının yaptığı çalışma sonucunda insan beyninin bilgiyi saniyede 10 bit hızında işlediği ortaya çıktı. Ulaşılan bu hız bilgisayarların saniyede gerçekleştirdiği işlem kapasitesinin oldukça yavaş kalıyor. Bilim insanlarına göre insan beyninin daha hızlı işlem yapmamasının sebebi ise buna gerek duymaması.

İnsan düşüncesi hızının bilgisayarlardan daha yavaş olduğu ortaya çıktı.

insan düşüncesi

Bilim insanları, insan düşüncesinin hızını ölçen bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmanın sonucunda insan beyninin bilgiyi saniyede 10 bit hızında işlediği belirlendi. Bilgisayarların saniyede gerçekleştirdiği trilyonlarca işlem kapasitesinin karşısında insan beyninin oldukça yavaş kaldığı ortaya çıktı. Araştırmanın sonucunda varılan sonuçlara göre insan duyuları trilyonlarca bitlik veri toplarken beyin bu verilerden yalnızca 10 bitlik bir kısmını kullanarak çevreyi algılıyor ve karar veriyor.

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nden nörobiyologlar Jieyu Zheng ile Markus Meister beş duyu organının algıladıklarıyla ve bilişsel işlem hızı arasındaki görülen farkı bir çözülemeyen gizem olarak ifade ediyor. İnsan düşüncesinin hızının yavaş olduğunu savunan Zheng ve Meister’a göre fotoğrafik hafıza ya da bilinçdışı işlem kapasitesine rağmen beyin saniyede onlarca bitin üzerine çıkamıyor.

Peki insan beyninin daha hızlı işlem yapmamasının sebebi ne?

insan düşüncesi

Nörobiyologlar Zieng ve Meister‘a göre insan beyninin daha hızlı işlem yapmamasının sebebi oldukça ilginç. İkiliye göre insan beyni, gerek duymadığı için daha hızlı işlem yapmaktan kaçınıyor. Araştırmacılar, konuyla ilgili karşı karşıya kalınan çoğu durumda çevredeki değişimlerin hızının saniyede yalnızca birkaç bitlik bir karar alma gereksinimi yarattığını belirtiyor.

Kaynak: Diken
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir