Uzay

Çin, Mars Atmosferinde Şarj Edilebilen Batarya Geliştirdi

Çinli bilim insanları, Mars'ın zorlu şartları altında direnebilen ve atmosferde kendini şarj edebilen bir batarya geliştirdiklerini duyurdu.
mars

Bilim insanları yıllardır uzayın derinliklerinde yaşananları keşfetmek üzere çalışırken bir yandan da atmosferde kullanabilecek teknolojileri geliştirmeye devam ediyor.

Çinli bilim insanları, yaşamın olup olmadığı merak edilen Mars için şarj edebilen batarya geliştirdi. Geliştirilen bu pil, Mars atmosferindeki karbondioksit, oksijen ve karbonmonoksiti “enerji” olarak kullanabilecek.

Çin’den Mars’ın şartlarına dayanabilen batarya

mars

Çinli bilim insanları, Mars’ın zorlu şartlarına dayanabilen ve atmosfer tarafından şarj edilebilen batarya geliştirdiklerini duyurdu. Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi araştırmacıları, yeni geliştirilen bu pilin iki Mars ayı olan 1350 saatten fazla çalışabileceğini açıkladı. Batarya, zorlu Mars şartlarında gece ve gündüz 0’dan 60 dereceye kadar değişen koşullarda işlevsel kalma özelliğine sahip.

Bu pil, normal piller gibi enerji depolamazken kimyasallarla sürekli reaksiyona girerek elektrik üretebilip, güneş ve nükleer enerji kaynakları tarafından da şarj edilebiliyor.

Araştırmacı Xiao Xu, bataryanın çalışma şekline dair açıklama yaptı.

mars

Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde araştırmacı olan Xiao Xu, Mars’ta şarj edilebilen bataryanın çalışma şekline dair açıklamalarda bulundu. Xiao Xu, geliştirilen bataryanın, Mars atmosferindeki karbondioksit, oksijen ve karbonmonoksiti “enerji” olarak kullanabildiğini söyledi. Bu pilin, uydu fırlatma maliyetlerini azaltacağını söyleyen Xiao Xu, bunun uzay görevleri için faydalı olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir