Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı açıklamada, son yıllarda dijitalleşmenin artmasıyla çocukların ciddi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirterek, çocukların dijital dünyada maruz kaldıkları ya da kalabilecekleri içerikleri dikkatle izlediklerini ifade etti.
Bakanlık bünyesinde kurulan Sosyal Medya Çalışma Grubu’nun çocukların dijital ortamlarda karşılaşabilecekleri riskleri belirlemek, koruyucu ve önleyici faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla aktif olarak çalışmalarına devam ettiğini belirten Göktaş, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetleri özenle yürüttüklerini vurguladı.
Çocukların dijital ortamlarda psikososyal gelişimlerini olumsuz etkileyebilecek 2 bin 158 içeriğe müdahale edildi.
Çocukların siber zorbalık, uygunsuz içerikler, kişisel verilerin korunması ve mahremiyetin ihlali gibi konularda savunmasız durumda olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, “Bakanlık olarak, çocukların dijital platformlarda psikososyal gelişimlerine olumsuz etkilerde bulunabilecek içerikleri yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda Sosyal Medya Çalışma Grubumuz aracılığıyla 2 bin 158 içeriğe müdahale ettik. Ayrıca, risk altında olduğu belirlenen çocuklara gerekli psikososyal desteği sunuyoruz. İhtiyaç halinde sosyal hizmet müdahalesini de gerçekleştiriyoruz.” açıklamasında bulundu.
Çeşitli kurumlarla işbirliği yapılıyor.
Bakan Göktaş, çocukların zararlı içeriklerle karşılaşmaması için müdahale sürecinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile işbirliği yaptıklarını belirtti.
Kaynak: ntv.com