Dünyanın en büyük dijital kamerası olan Uzay Zaman Miras Gözlemi (LSST) Kamerası, ABD Enerji Bakanlığı’nın SLAC Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı tarafından geliştirildi ve Şili’deki Vera C. Rubin Rasathanesi’ne yerleştirildi.
Bilim insanları uzay atmosferinde görülen soru işareti şeklinin sırrını uzun çalışmalar sonunda çözdü.
Çinli bilim insanları, Mars'ın zorlu şartları altında direnebilen ve atmosferde kendini şarj edebilen bir batarya geliştirdiklerini duyurdu.
Türkiye, küresel konumlama sistemleri alanında bağımsız bir yapı kurmak amacıyla uydu takımı fırlatmaya hazırlanıyor. İlk fırlatma ertelendi, ancak çalışmalar devam ediyor.
MSB, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay komutanlığı emrine atandığını duyurdu.
Güneş Sistemi'nde en büyük gezegen olan Jüpiter, sanılanın aksine Güneş'in etrafında dönmez. Peki nedir bunun sebebi?
NASA, yürüttüğü çalışmalar kapsamında saatte 1.6 milyon kilometre hızla hareket eden 'gizli' cisim keşfetti.
İnsanların güneş sisteminin derinliklerine doğru ilerlerken zorlu koşullara tahammül edebilmelerini sağlamanın bir yolu olarak genom düzenlemi düşünülüyor.
Bilim insanları, uzaylı yaşam arayışını dönüştürecek yeni bir teknolojiyi tanıttı. Bu teknoloji, evrende yaşam belirtilerini tespit etmede çığır açacak nitelikte.
Evrenin genişlemesi, bilim insanlarının uzun süredir üzerinde çalıştığı bir konu. Ancak evrenin gerçekten neyin içine genişlediği sorusu, cevaplaması zor bir gizem olarak kalıyor.