Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yıllarda kullanıcılarına sunduğu Self Service Repair Store platformunu yeni iPhone 16 serisi ile güncelledi. Self Service Repair Store üzerinden Apple, müşterilerin cihazlarını kendi başlarına onarabilmeleri için gerekli olan yedek parça, onarım kiti ve rehberlere erişim sağlıyor. Bu site, iPhone, iPad ve Mac cihazları için yedek parça satışı yaparken, onarım sürecini kolaylaştıran kılavuzlar sunarak müşterilerin bilinçli bir şekilde tamir yapmasına olanak tanıyor.
Apple, yeni iPhone 16 serisinin duyurusunu geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirmişti. Bu güncelleme ile Self Service Repair Store, iPhone 16 serisine ait arka cam, iç ve dış ekran, kamera sensörleri gibi sık kullanılan parçalardan kolayca kaybolabilecek vida kapaklarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip oldu. Ayrıca iPhone 16 serisi için kamera değişim ücreti 169 dolardan başlayıp, iPhone 16 Pro modellerinde 249 dolara kadar çıkabiliyor. Ekran değişim fiyatları ise 279 ile 379 dolar arasında değişiyor. iPhone 16 serisinde pil değişim ücreti 99 dolar iken Pro modellerde bu ücret 119 dolara ulaşıyor.
Apple, onarım rehberini okumadan parça siparişi verilmesini engelliyor.
Apple, bu programla kullanıcıların onarım rehberini okuyarak işlemleri doğru bir şekilde tamamlamalarını zorunlu kılıyor. Şirket, rehberi okumayan kullanıcıların yedek parça siparişi verememesi için rehber içine gizli bir kod ekledi. Bu kod sipariş sırasında doğrulanmadıkça, parça satın alma işlemi tamamlanamıyor.
Apple, Self Service Repair Store programını küresel olarak yaygınlaştırmayı planlıyor.
Apple’ın Self Service Repair Store programı ABD, İngiltere, Almanya ve İtalya gibi ülkelerde hizmet veriyor ve kapsamının her yıl daha fazla ülkeye genişlemesi bekleniyor. Pandemi dönemiyle yükselen kendi kendine tamir etme (DIY repair) anlayışına destek veren Apple, bu alanda Microsoft gibi diğer teknoloji devlerinin izinden gidiyor. Özellikle cihaz iç tasarımlarının sadeleşmesi, onarım işlemlerinin daha ulaşılabilir ve kullanıcı dostu olmasına katkı sağlıyor. Apple, bu hamlesiyle kullanıcıların kendi cihazlarını güvenle onarabilmelerini hedeflerken, bağımsız tamirciler için de gerekli parçaları sağlıyor.
Kaynak: Shift Delete