Sosyal Medya

Siber Denetimler Devam Ediyor: 120 Bin 926 Sosyal Medya Hesap Hakkında İşlem Yapıldı

İçişleri Bakanlığı, 'Türkiye'nin Huzuru' vizyonu kapsamında düzenlediği siber denetimlere devam ediyor.
siber güvenlik başkanlığı, siber denetimler

İçişleri Bakanlığı, internet kullanımındaki artış, dijital dünyanın yaygınlaşması ve sanal dünyada işlenen suçların artması nedeniyle “Türkiye’nin Huzuru’ kapsamında sosyal medya uygulamaları üzerinde denetimlerine devam ediyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleriyle 7 gün 24 saat gerçekleştirilen “siber devriye” denetimleri sonucunda 120 bin 926 sosyal medya hesabı hakkında işlem yapıldığı duyuruldu.

Siber denetimler sonucu 120 bin hesap hakkında işlem yapıldı.

siber güvenlik başkanlığı, siber denetimler

İçişleri Bakanlığı’nın ‘Türkiye’nin Huzuru‘ vizyonu kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri siber devriye denetimi gerçekleştiriyor. Bu kapsamda sosyal medya uygulamaları üzerinde anahtar kelimeler, semboller ve şüpheli hesapları izleniyor, çevrim içi platformları, şifreli mesajlaşma ağlarını ve karanlık ağlardaki suç faaliyetleri takip ediliyor. Açıklanan verilere göre 1 Ocak 2024-31 Aralık 2024 tarihleri arasında suç işlendiği tespit edilen 120 bin 926 sosyal medya hesabı hakkında işlem yapıldı.

Düzenlenen siber devriyelerde 1524 kaçakçılık vakası ve 101 göçmen kaçakçılığı tespit edildi. Ayrıca sanal dünyada 4 bin 144 asayiş, 33 bin 207 terör, 14 bin 554 güvenlik suçu, 3 bin 517 siber suç ve 1604 narkotik suçu ortaya çıkarıldı.

Yapay zeka suçlarında artış var.

Siber Saldırı, siber tuzak

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı‘nın açıkladığı verilere göre 2024 yılı boyunca yapay zekanın kötüye kullanımıyla işlenen suçlarda artış yaşandı. Kullanıcılar, sahte ilan ve siteler ile yanıltılmaya çalışılırken alışveriş sitelerindeki sahte yorum ve beğenilerle ürünlerin ön plana çıkarılması da dolandırıcılık yöntemleri arasında yer aldı.

Mavi tik alma, takipten çıkanları görme gibi vaatler ile hesap çalma da yaygın kullanılan yöntemlerden birisi oldu. Ayrıca ücretsiz tatil, hesap bilgileri paylaşarak kazanç gibi vaatlerle hesap bilgileri çalınmaya çalışıldı. Öte yandan devlet kurumlarının logolarını taklit ederek vatandaşlar dolandırıldı.

Kaynak: TRTHaber
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir