Gündem Haberleri

Sokak Hayvanları Düzenlemesine Uyumayan Belediyelere Hapis Cezası Uygulanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kabul edilen 'sokak hayvanları düzenlemesine' uyumayan belediyelere hapis cezası verilebileceğini açıkladı. İşte detaylar...
Hayvanları Koruma Kanunu: Sokak Hayvanlarının Uyutulması İçin Yasa Teklifi Hazırlanıyor

42 saat süren görüşmenin ardından Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik yapılmasına dair teklif AKP ve MHP’li komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

CHP sözcüsü Hüseyin Yücel, geçtiğimiz günlerde CHP belediyelerinin ‘ötanazi’ yasasını uygulamayacaklarını açıklamıştı. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

İbrahim Yumaklı: “Sokak Hayvanları düzenlemesine uymayan belediyelere 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.”

sokak hayvanları, ibrahim yumaklı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, sokak hayvanları düzenlemesine uyumayan belediyelere 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası uygulanabileceğini açıkladı. Sokak hayvanları düzenlemesi hakkında bilgi veren Yumaklı, “Temel bakış açımız, toplumsal hayatı etkileyen hususların elimine edilmesi ve sahiplendirme. Daha sonra popülasyonun kontrolü için kısırlaştırma ve rehabilitasyon. Bu alanda 2004 ve 2021’de düzenlemeler yapılmış. Bu düzenlemelerin temel sebebi o dönemlerde ortaya çıkan sorunları çözmek amacıyla. Temel olarak da şunu söyleyebiliriz. Evcil hayvanların mal statüsünden can statüsüne taşınması, dönüştürülmesi bu düzenlemeler sayesinde olmuş. Artık herkes kabul ediyor ki, bu popülasyonun artması sebebiyle artık sosyal hayatın farklı şekillerde ve olumsuz bir biçimde etkilenmesi söz konusu.” değerlendirmesinde bulundu.

Yumaklı: “4 milyon civarında başıboş köpek olduğunu tahmin ediyoruz.”

sokak hayvanları

Bakanlıkların dahil olduğu ortak bir çalışma başlattıklarını söyleyerek açıklamalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hepimizin çok yakından gördüğü, bildiği ve özellikle bizleri derinden yaralayan birçok olaya da şahit olduk.  Sorun, bu hayvanların sahipsiz olma sorunudur. Sahipsizlik, sorumsuzluğu getirmektedir. Yani dolayısıyla buradaki temel bakış açımız ilk başlangıçta toplumsal hayatı etkileyen hususların elimine edilmesi ve sahiplendirme, daha sonra da popülasyonun kontrol altına alınması için kısırlaştırma, rehabilitasyon ve diğer hususlardı. Yaklaşık 4 milyon civarında bir hayvan olduğunu, başıboş köpek olduğunu tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: GazeteDuvar

Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir