Eğitim Haberleri

Türkiye’nin İlk Batarya Bilimi ve Mühendisliği Yan Dal Programı Sabancı Üniversitesi’nde Başlıyor

Sabancı Üniversitesi ve Siro Enerji, Türkiye’de batarya teknolojileri alanında lisansüstü eğitim vermek amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı.

Sabancı Üniversitesi ile Siro Enerji, Türkiye’de batarya teknolojileri alanında lisansüstü eğitim vermek üzere işbirliği anlaşması imzaladı. Bu kapsamda, Sabancı Üniversitesi’nin mühendislik fakültelerinde eğitim gören öğrenciler, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren Batarya Bilimi ve Mühendisliği yan dal programına katılabilecek.

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkay Savaş, batarya teknolojilerinde uzmanlaşmış mühendis ve araştırmacıların yetiştirilmesi amacıyla bu programı hayata geçirdiklerini belirtti. Savaş, “Yan dal programımız, öğrencilerimize sektörün ihtiyaçlarına uygun ve akademik açıdan zengin bir eğitim sunmayı hedefliyor. Bu sayede gençlerimizin batarya teknolojileri alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Öğrenciler, batarya teknolojilerindeki yenilikleri takip edecek.

Türkiye’nin İlk Batarya Bilimi ve Mühendisliği Yan Dal Programı Sabancı Üniversitesi'nde Başlıyor

Programın, batarya bilimi ve mühendisliğinde teorik bilgileri pratik deneyimlerle birleştirecek şekilde tasarlandığını vurgulayan Savaş, öğrencilerin batarya teknolojilerindeki yenilikleri takip ederek, kritik zorluklara çözüm bulmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Selmiye Alkan Gürsel, Sabancı Üniversitesi Batarya Bilimi ve Mühendisliği Yan Dal Programı Koordinatörü olarak, programın hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle kapsamlı bir eğitim sunacağını ifade etti. Gürsel, “Derslerimiz elektrokimya, termodinamik, batarya kimyası, dizaynı ve üretimi gibi konuları kapsayacak. Ayrıca, uygulamalı laboratuvar çalışmaları ile pratik becerilerin kazandırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin teknolojik ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak.

Türkiye’nin İlk Batarya Bilimi ve Mühendisliği Yan Dal Programı Sabancı Üniversitesi'nde Başlıyor

Savaş ve Gürsel, üniversite-sanayi işbirliklerinin Türkiye’nin teknolojik ve ekonomik gelişimine önemli katkılarda bulunacağını belirtti. Gürsel, “Bu işbirlikleri, yeni teknolojilerin geliştirilmesinde, araştırma sonuçlarının ticari ürünlere dönüştürülmesinde ve uluslararası rekabette büyük rol oynayacak” diye ekledi.

Kaynak: AA
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir