Sosyal Medya

VPN Kullanmak Tehlikeli Mi? İşte Güvenilir ve Ücretsiz VPN’ler!

Instagram'a erişimin BTK kararı ile kapanmasıyla beraber kullanıcılar VPN ile uygulamaya girmeye başladı. Peki VPN kullanmak güvenilir mi?
VPN, güvenilir ve ücretsiz

Instagram’a erişimin BTK kararı ile kapanmasıyla beraber kullanıcılar VPN ile uygulamaya girmeye başladı. Peki birçok kişinin Instagram’a girmek için kullandığı VPN, güvenilir mi?

VPN bilgilerimizi çalabilir mi?

VPN

Instagram kapatıldı, gözler VPN’e çevrildi. Birçok Instagram kullancısı bir süredir kapalı olan uygulamaya giriş yapmak için VPN kullanıyor.  Instagram’ın ne zaman açılacağının yanı sıra VPN’lerin telefon, tablet ve bilgisayarlarımızdaki özel verilerimize ulaşıp ulaşamayacağı merak konusu oldu.

VPN yani sanal özel ağ, internet bağlantımızı şifreleyip gizleyerek özel bir şekilde hizmetten faydalanmamızı sağlar. Sunucuyla internete giriş yaptığımız zaman gerçek IP adresimiz değil VPN’in IP adresi görünür. İnterneti kendi sunucularıyla yönlendiren uygulama ülke bazında yaşanan kısıtlamaları aşmak ve başka ülkedeki içeriklere ulaşmak için kullanılabiliyor.

İnternette dolaşmak için maskelenmiş ve gizlenmiş yollardan biri olan VPN, herhangi bir özel verimize ulaşamaz. Instagram ve diğer uygulamalardaki verilerimizi şifre ile 2 faktörlü doğrulama ile korumak, güvenli internet için yeterli olacaktır.

En güvenilir VPN’ler

VPN

Instagram’ın bir süre daha kapalı olma ihtimaline karşın güvenilir ve ücretsiz kullanılabilecek VPN’ler merak ediliyor. İşte o VPN’ler:

  • ProtonVPN: Gizlilik konusunda güvenilir olan Proton VPN, ücretsiz sürümü ile beş ayrı sunucuya erişim hakkı sağlayabiliyor.
  • 1.1.1.1- Cloudflare VPN: Dünyanın en güvenli DNS sunucusu olarak bilinen Cloudflare, ücretsiz ve basit kullanımı ile en iyi VPN uygulamalarından biri olarak görülüyor. Ancak uygulamanın bazı güvenlik sağlayıcılarının engeline takılabildiğini de hatırlatmak gerekiyor.
  • TunnelBear: Normalde ücretli bir VPN olan Tunnerbear, daha önce X’e olan erişim engeli ve ülkemizde yaşanan depremin ardından Türkiye kullanıcılarına 10 GB veri limiti tanımıştı. Üst düzey ve kimliksiz web etkinliklerini garanti eden uygulamanın tek kötü yanı sınırlı sunucu sayısından dolayı internet hızını düşürüyor olması.
  • Hotspot Shield: En popüler VPN sağlayıcılarından olan uygulama, bir süredir güvenlik tartışmalarına konu olduğu için ilgi çekiciliğini kaybetmiş durumda. Yine de uygulamanın 7 günlük deneme sürecini kullanmak fena fikir sayılmaz.
  • Windscribe: 10 farklı ülkeye erişim ve 10 GB kota ile en cazip VPN sağlayıcılarından.
  • NordVPN: Basit kullanımı ve kullanıcıların gizliliği için ek güvenlik araçlarına sahip olan sağlayıcının 7 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunuyor.
  • Express VPN: Gizli bir internet deneyimi sunan sağlayıcının 30 günlük ücretli bir deneme sürümü bulunuyor. Hizmetten memnun kalmayan kullanıcılar ise parasını geri alabiliyor.
  • IPVanish: Kullanıcılara hizmeti özelleştirmek adına birçok seçenek sunan uygulamayı kullanabilmeyi kavramak için bir süre öğrenme süreci gerekiyor. IPVanish’in 3 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunuyor.
Kaynak: WebTekno, X (yigitech)
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir