Bu özellikler arasında, görüşmeler sırasında ekran paylaşımı yaparken sesi de paylaşabilme, katılımcı sayısının arttırılması ve hoparlör vurgulama yer alıyor.
Ayrıca, MLow codec bileşenine geçiş ile gürültü ve yankı giderme özellikleri de iyileştirildi. Böylece ses kalitesi artırıldı ve görüşmeler daha stabil hale geldi.
Bu yenilikler, WhatsApp’ın Zoom ve Google Meet gibi diğer platformlarla rekabet edebilmesini hedefliyor.
Uzaktan iş ya da eğitim dönemi geçtiğimiz birkaç yılda hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Uzaktan yapılan toplantılarda kullanılan görüntülü iletişim kurulabilecek çoğu platforma aşinayız. Ancak WhatsApp açık ara bu platformlardan daha farklı bir şekilde, daha çok günlük sohbet ve iletişim kanalı olarak biliniyor.
Rakipleri iş ve eğitim dünyasında daha kurumsala hitap ederken, Whatsapp da son dönemde onları yakalayabilecek yeni özellikler getiriyor.
Artık kullanıcılar WhatsApp’ta görüntülü arama sırasında ekranlarını paylaşabilir ve aynı anda sesli açıklama yapabilirler.
Bu özellik, özellikle iş toplantıları ve uzaktan eğitim için büyük kolaylık sağlıyor. Görüntülü aramalarda katılımcı sayısı 32 kişiye çıkarıldı. Bu, büyük grupların aynı anda iletişim kurabilmesini mümkün kılıyor. Konuşan kişinin görsel olarak vurgulanmasını sağlayan bu özellik, kimin konuştuğunu kolayca anlamayı sağlıyor. Yeni MLow codec bileşeni ile gürültü ve yankı giderme özellikleri geliştirildi. Bu, ses kalitesinin artmasını ve görüşmelerin daha stabil hale gelmesini sağlıyor.
Kaynak: Donanım Haber