Yapay zeka

Yeni Yapay Zekâ Aracı “Operator” Bilgisayarları Kontrol Edecek

OpenAI, bilgisayarda görevleri otomatikleştiren "Operator" adlı yapay zekâ aracını tanıtmaya hazırlanıyor.
Yeni Yapay Zekâ Aracı "Operator" Bilgisayarları Kontrol Edecek

OpenAI, “Operator” adını verdiği ve kullanıcıların bilgisayar üzerinde çeşitli görevleri otomatikleştirmesine olanak tanıyan yeni bir yapay zekâ aracını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. “Agentic” olarak adlandırılan ve bağımsız şekilde karar alıp uygulama yeteneğine sahip olan Operator, seyahat rezervasyonlarından kod yazmaya, web sitelerinde gezinmeden sanal makineler kurmaya kadar birçok görevi yerine getirebiliyor.

Sızdırılan raporlara göre Operator, hâlihazırda test aşamasında ve bazı görevlerde insan performansını yakalamış durumda. Özellikle web üzerinde gezinme ve etkileşim alanında başarılı sonuçlar elde eden araç, WebVoyager test sisteminde insan performansını aşmayı başardı. Ancak, daha karmaşık teknik işlemlerde Operator’ün başarı oranı henüz düşük. Örneğin, Bitcoin cüzdanı oluşturma gibi bir görevde başarı oranı %10’da kalırken, OSWorld test platformunda ise %38,1 ile sınırlı kaldı. Buna rağmen, rakibi Anthropic’in benzer modelinden daha iyi sonuçlar elde ettiği kaydedildi.

Operator, gelecekte yoğun rekabetle karşılaşacak.

Yeni Yapay Zekâ Aracı "Operator" Bilgisayarları Kontrol Edecek

Operator, günlük işlerin kolaylaştırılmasında büyük bir potansiyel vaat etse de, özellikle kişisel veri güvenliği ve siber güvenlik konularında tartışmalara neden olabileceği düşünülüyor. Markets and Markets araştırmasına göre, yapay zekâ aracıları pazarının 2030 yılına kadar 47,1 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu da Operator gibi araçların gelecekte büyük bir rekabetle karşı karşıya kalacağını gösteriyor.

OpenAI’ın Operator’ü yenilikçi bir hamle olarak öne çıkıyor.

Yeni Yapay Zekâ Aracı "Operator" Bilgisayarları Kontrol Edecek

Operator, OpenAI’ın dijital yaşamı kolaylaştırmaya yönelik yenilikçi bir hamlesi olarak öne çıksa da, bu teknolojinin daha karmaşık görevlerde gelişmeye ihtiyacı olduğu ve insan müdahalesine hâlâ bağımlı olduğu gözlemleniyor.

Kaynak: TechInside
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir