Yapay zeka

Yapay Zeka İnsan Ömrünü 10 Yıl Uzatabilir mi?

Bilim insanları, OpenAI'ın son teknolojik atılımlarından biri olan GPT-4b ile insan ömrünü 10 yıl uzatmaya yönelik proje düzenliyor.
Sam Altman: Süper Zekâ Bilimsel Keşiflerde Devrim Yaratacak, yapay zeka

Yapay zeka son dönemde yaşadığı gelişmeler ve geldiği nokta ile belki de hayallerimizin ötesine geçti. Haliyle bilim insanları da gerçekten yapay zeka ile hayal ettiklerimizden daha fazlasını gerçekleştirebilmek için çabalamaya başladı.

Bilim insanları, OpenAI tarafından geliştirilen GPT-4b adlı yapay zeka modeliyle insan ömrünü 10 yıl uzatabilecek bir proje üzerinde çalışıyor.

Bilim insanları yapay zeka ile insan ömrünü 10 yıl uzatmaya çalışacak.

Niyet Ekonomisi: Yapay Zeka ile Davranışlar Metalaştırılıyor

Yapay zekanın hayatımıza olan etkisi gün geçtikçe artarken bilim insanları belki de insanlığı değiştirecek bir proje üzerinde çalışıyor. OpenAI’ın yapay zeka modeli GPT-4b, insan ömrünü uzatma yönünde büyük bir adım attı. İnsan ömrünü 10 yıl uzatmak isteyen proje, bir yıl önce Retro Biosciences’ın girişimiyle başladı. OpenAI CEO’su Sam Altman, insanlığı değiştirebilecek bu proje için Retro Biosciences’a kişisel olarak 180 milyon dolar yatırım yaptı.

yapay zeka

Protein dizilimlerini analiz edip geliştirme kapasitesine sahip yapay zeka modeli GPT-4b, Yamanaka faktörleri olarak bilinen ve hücreleri gençleştirme ve hastalık tedavisinde kullanılabilme potansiyeli olan proteinler üzerindeki çalışmalarda önemli bir rol oynuyor. GPT-4b tarafından önerilen amino asit dizilimleri, bu faktörlerin etkinliğini tam 50 kat artırdı. GPT-4b, proteinlerin amino asit dizilimlerini geliştiriyor ve fonksiyonlarını daha etkin kılıyor. Retro Biosciences‘in çalışmaları Yamanaka faktörlerinin etkisini çarpıcı bir şekilde artırdı.

İnsan ömrünü 10 yıl uzatabilecek projeye ilişkin Retro Biosciences ve OpenAI tarafından henüz bir bilgi paylaşılmadı. Konuya ilişkin daha net ve detaylı bilgilerin önümüzdeki dönemde paylaşılması bekleniyor.

Kaynak: DonanımHaber
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir