Kültür SanatYapay zeka

Yapay Zekayla Hazırlanan Türk Tarihiyle İlgili Sinema Filmi: ‘3071’

Yapay zeka teknolojisiyle hazırlanan Türk tarihini anlatan sinema filmi '3071' 6 ay sonra beyaz perdede olacak. Konuyla ilgili filmin yönetmenlerinden Onur Kaygın, açıklamalarda bulundu.
yapay zeka, 3071

Yapay zeka teknolojide devrim yaratmaya devam ediyor. Hayatımızın birçok alanına giriş yapan yapay zeka, artık beyaz perdeye de adımını attı.

Mersin’de bir film şirketinin yapay zeka teknolojisiyle hazırladığı Türk tarihini anlatan sinema filmi ‘3071‘ 6 ay sonra beyaz perdede olacak. Konuyla ilgili filmin yönetmenlerinden Onur Kaygın, açıklamalarda bulundu.

3071’in hazırlanış süreci nasıl gerçekleşiyor?

3071, yapay zeka

Mersin’de bir film şirketinin Türk tarihine geçmiş isimlerin yer alacağı bir filmin hazırlığına başladı. Filmin oluşumunda yapay zeka kullanan şirket, oyuncu kadrosu ve senaryoyu oluşturmaya başladı. En çok kullanılan yapay zeka uygulaması ChatGPT’ye sorulan “Dünya bir felaketin eşiğinde olsa, hangi Türk kahramanlara ihtiyacımız olurdu?” sorusuna yanıt olarak “Mustafa Kemal Atatürk, Mete Han, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman.” cevabı alan şirket, oyuncu kadrosunu oluşturmaya başladı. Konuyla ilgili sanatçılar, bilim adamları ve tarihçilerle görüşmeler düzenleyen şirket, filmde yapay zekanın insan hayatına olan etkisini işleyecek.

Film hakkında açıklamalarda bulunan yönetmen Onur Kaygın, 3071’in dünyayı ele geçirmeye çalışan kötü yapay zeka “Dark Mind” ile insanlık tarihini kurtarmaya çalışan iyi yapay zeka “Bilge” arasında geçeceğini belirtti. Kaygın, filmin 6 aylık bir üretim takvimi olduğunu açıkladı.

“20 yıllık bir hayal.”

3071

Filmin 20 yıllık bir hayalin yapay zeka sayesinde hayata geçeceğini söyleyen yönetmen Onur Kaygın, “Dünyanın yapay zekayla üretilen ilk uzun metraj sinema filmi 3071’in hazırlıklarına başladık. Yeni bir çağ açılıyor. Örnek ve öncü olmak, ülkemizi dünya sahnesinde temsil etmek istiyoruz. Bu start-up (yeni girişim) projesiyle hem istihdam sağlayacak hem de kalabalık yaratıcı ekipler kuracağız. Dünya sahnesinde yer alan öncü firmalarla çözüm ortaklıkları kurmak, bu gelişmeleri ülkemize uygulayarak getirmek için bu yola çıkıyoruz. Ülkemizin teknolojisi, sineması, reklam sektörü ve gençler açtığımız bu yoldan yürüyecek. Bu sahnede öncü olmak bizim için çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.

“Fikrimizi yapay zeka senaryolaştırdı.

Filmin tüm aşamalarını yapay zeka ile oluşturduklarını anlatan Onur Kaygın, “Başlangıç noktasında bir hikayeye ihtiyacımız olduğu için kendi fikrimizi yapay zekaya verdik. Yapay zeka bizim için onu senaryolaştırdı, filmin sinopsisini (özet) yazdı. Ardından bunu sinema diline uygun olarak planlara bölmesini istedik. Bize bir çekim senaryosu oluşturdu. Sonra görsel oluşturan modeller üretmesi için promtları da (istek) yapay zeka araçlarından aldık. Videoyu oluşturan yapay zekaya videoyu tarif eden de bir yapay zeka olmuş oldu. Güncel birçok uygulama da yapay zeka desteğini kullanmaya başladı. Biz de bunların tamamını bir arada kullanarak bir film ortaya çıkarmış olacağız.”​​​​​​​​​​​​​​ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir