Gündem Haberleri

Öğretmenlik Mesleği Kanunu TBMM’de: Kariyer Basamaklarında Sınav Kalkıyor

Milli Eğitim Akademisi'nin kurulmasını içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklifte öğretmenlere yönelik kariyer basamaklarında yazılı sınavın kaldırılması ve öğretmenlere şiddete karşı cezaların artırılması gibi önemli düzenlemeler bulunuyor.
Öğretmenlik Mesleği Kanunu

Öğretmenlerin uzun süredir beklediği kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklif, Milli Eğitim Akademisi‘nin kurulması ve kariyer basamaklarında yazılı sınavın kaldırılması gibi önemli değişiklikler içeriyor.

Milli Eğitim Akademisi kuruluyor.

Abdullah Güler

Teklifin ayrıntılarını açıklayan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, öğretmenlerin atama öncesinde belirli sürelerde akademide eğitim alacaklarını ve başarılı olanların ilk görev yerlerine atanacağını belirtti. Milli Eğitim Akademisi öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini artırmayı hedefliyor.

Kariyer basamaklarında sınav kaldırılıyor.

Milli Eğitim Akademisi

Güler, öğretmenlik kariyer basamaklarında yazılı sınavın kaldırıldığını duyurdu. Bu değişiklik öğretmenlerin kariyerlerinde ilerlemelerini kolaylaştıracak önemli bir adım olarak görülüyor.

Öğretmenlere şiddete karşı cezalar artırılıyor.

Atama

Teklifte, öğretmenlere yönelik şiddet eylemlerine karşı cezaların artırılmasına ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Bu düzenlemeler öğretmenlerin güvenli bir çalışma ortamına sahip olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na dair açıklamaları:

Cumhurbaşkanı Milli Eğitim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran’da İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Tanıtım Programı’nda Milli Eğitim Akademisi kurulacağını açıklamıştı. Erdoğan “Öğretmenlik mesleği ve Milli Eğitim Akademisi kurulmasıyla ilgili kanunun hazırlıklarını tamamladık. İnşallah yakında Meclis’te görüşmeleri başlayacak.” diye konuşmuştu.

Kanun teklifinin detayları:

Milli Eğitim Bakanlığı

Teklifin temel amacının öğretmenlerin nitelik bakımından yeterliliklerini artırmak olduğunu belirten Güler:

“Medeniyetimiz öğretmenleri her zaman ayrı bir yere koymakta. MEB gerek bütçesiyle gerek merkez ve taşra teşkilatlarındaki personel sayısıyla nicelik olarak ülkemizdeki en büyük kamu kurumlarından.

Ayrıca çocuklarımızın eğitilmesi ve geleceğe hazırlanması için taşıdığı öneme binaen nicel büyüklüğün yanına nitel yeterliliğin de eklenmesi olmazsa olmaz olarak şu andaki yasa teklifindeki hazırlığımızın temeli teşkil etmektedir. İşte nitelik bakımından yeterlilik en çok da milli eğitim sisteminin taşıyıcı kolonu olan öğretmenler için hayati önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Bu yeni yasa teklifi öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyecek ve eğitim sistemine önemli katkılar sağlayacak düzenlemelerle dikkat çekiyor. Teklifin Meclis’te görüşülmesiyle birlikte öğretmenlerin çalışma koşullarında ve kariyerlerinde önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı

Kaynak: En Son Haber
Paylaşımlar:

İlgili Haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir