Sosyal Medya

Telegram CEO’su Pavel Durov’un Gözaltısı Sonrası Özel Sohbetlere Moderatör Denetimi Geliyor

Telegram, CEO Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasının ardından, kullanıcıların özel sohbetleri moderatörlere bildirmesine olanak tanıyan yeni moderasyon adımları atmaya başladı.
Telegram CEO'su Pavel Durov'un Gözaltısı Sonrası Özel Sohbetlere Moderatör Denetimi Geliyor

Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa’da yakın zamanda gözaltına alınmıştı. Durov, 5 milyon euro kefalet ödeyerek ve Fransa’dan çıkmama şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, hem platformda hem de Avrupa çapında büyük yankı uyandırdı.

Platformun kullanıcı sayısının 950 milyona ulaşmasıyla, platformun suçlular tarafından kötüye kullanılmasının kolaylaştığını belirten Durov, artık moderasyonu ile daha yakından ilgileneceğini açıkladı.

Pavel Durov’un gözaltına alınmasının ardından Telegram’da önemli değişiklikler yapılmaya başlandı.

Telegram’ın “Sık Sorulan Sorular” sayfasında yer alan, “Tüm Telegram sohbetleri ve grup sohbetleri, katılımcılarına özeldir. Onlarla ilgili herhangi bir talebi işleme koymuyoruz.” ifadesi kaldırıldı. Yeni eklenen açıklamada, kullanıcıların yasa dışı içerikleri moderatörlere bildirebileceği bir “Rapor Et” butonunun kullanılabilir olduğu vurgulandı. Ayrıca, abuse@telegram.org e-posta adresine içerik kaldırma taleplerinin gönderilebileceği ve bu taleplerde platfromdaki içeriğin bağlantılarının paylaşılmasının gerektiği belirtildi.

Fransa’dan resmi açıklama geldi: “Adalet bağımsızdır”

Pavel Durov’un gözaltına alınması üzerine bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu olayın yanlış yorumlandığını belirtti. Macron, “Fransa, ifade ve iletişim özgürlüğüne, yenilikçiliğe ve girişimcilik ruhuna derinden bağlıdır. Ancak özgürlükler, yasal bir çerçeve içerisinde korunur ve yasaların uygulanması bağımsız yargıya aittir. Durov’un tutuklanması siyasi bir karar değildir, devam eden bir adli soruşturmanın parçasıdır ve son karar yargıçlara kalmıştır.” dedi

Olayın adli boyutu henüz sonuçlanmamış olsa da, Pavel Durov’un gözaltına alınması sonrası platformda başlayan moderasyon adımları dikkat çekiyor. Kullanıcılar, Telegram‘ın geleceği konusunda endişeliyken, platformun daha sıkı moderasyon politikalarıyla güvenliği artırma hedefi öne çıkıyor. Bu süreçte, platformun büyüyen kullanıcı kitlesi ve Avrupa’daki yasal düzenlemelere uyum çabası gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: LOG
Paylaşımlar:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir